Veelgestelde vragen

Computers zorgen altijd wel voor problemen grote en kleine. Hieronder vind u een lijst met vragen die het meest gesteld worden met betrekking tot computers.


Ook kom je in de computerwereld vaak moeilijke woorden tegen. Onderaan deze pagina staan er een paar verzameld.

 

 

general Algemeen

 

Waarom is pcdokter-rotterdam.eu zo goedkoop?
Ik krijg vaak de vraag hoe het komt dat ik zo goedkoop ben en of ik dan wel te vertrouwen ben. Dit kan ik realiseren dat ik zelf alles doe en dus geen personeel hoef te betalen. En ik heb geen duur Bedrijfspand. En mijn doel is u te helpen met uw computer/laptop problemen. Niet zoals de meeste bedrijven winst maken.

 

Welke Windows versie kan ik het beste nemen?
Dit is een vraag die beantwoord wordt door een vraag. Namelijk wat gaat u doen met de pc. en wat is de hardware die erin zit. Bij Windows vista is het bekend dat het veel geheugen nodig heeft. Aan te raden is minimaal 1 gigabyte aan intern geheugen. Maar de vraag is waarom wilt u vista? XP is ook nog prima te gebruiken. Mocht u toch geen keuze kunnen maken of is er iets onduidelijk kunt u natuurlijk contact met mij opnemen.

 

 

 

software Software

 

Zodra ik een spel opstart of even speel valt hij uit.
Dit is typisch een vraag met heel veel antwoorden. Het is zeker op te lossen maar ik kan daar alleen antwoord op geven als ik de pc/laptop kan onderzoeken.

 

Ik heb een virusscanner is dit genoeg?
Nee één virusscanner is eerlijk gezegd niet genoeg. Iedere scanner is anders en reageert ergens anders op. Zo is de 1ne scanner heel erg streng en de andere laat veel (schadelijke)bestanden door.

 

 

 

hardware Hardware

 

Ik heb water gemorst op mijn laptop, wat nu?
Het eerste wat u moet doen is de laptop uitzetten dan op zijn kop houden zodat al het water eruit loopt. Daarna de 1e paar dagen niet aanzetten en de eerste 24 uur op zijn kop houden. Mocht de laptop het daarna nog niet doen kunt u natuurlijk contact met mij opnemen.

 

Het pinnetje van mijn laptop is afgebroken wat nu?
Het pinnetje waarmee u de laptop en accu oplaadt zit vast gesoldeerd aan het moederbord. Helaas ben ik nog niet in staat dit te repareren.

 

De computer doet het niet meer wat nu?
A3 Dit is een vraag die ik vaak krijg. Wat belangrijk is dat u dan zelf niks meer doet. en opschrijf/onthoud wat er precies gebeurt is. Dit is van belang zodat ik een idee krijg wat het probleem kan zijn.

 

 

 

security Security

 

 

Ik krijg steeds reclame boodschappen dat ik iets gewonnen heb of iets moet kopen is dit ook zo?
Nee, dit is niet zo tenzij het via officieel orgaan komt. En als u ergens aan mee gedaan heb maar 99 van de 100 keer is dit niet het geval. Dit zijn berichten om u in de val te lokken om op die berichten te klikken. Niet doen dus!!! Hebt u dit per ongeluk gedaan bent u waarschijnlijk geïnfecteerd met malware.

 

Wat is malware?
Malware is schadelijk stukjes code/software. Zoals virussen trojan horses spyware en dergelijke.

 

hoe kan ik mij dan beschermen tegen al deze virussen?
Daar heb ik een speciale service voor die verwijderd al uw virussen. Maar u kunt hier ook zelf iets aan doen. Bezoek alleen sites die u 100 % vertrouw. Download geen illegale bestanden. Want hierin zitten vaak virussen bij die lastig te detecteren zijn.

 

 

 

Lijst met termen

 

CPU
CPU staat voor Central Processing Unit. Ook wel het hart van de computer, want deze voert alle berekeningen uit. (tegenwoordig is het ook mogelijk dat de grafische kaart dit doet)


SSD
Dit staat voor Solid State Disk. De opvolger van de harde schijf zoals wij hem kennen. De schijf is klein compact en verschrikkelijk snel.


Trojan horse
Dit is een programma dat door de gebruiker zelf onbewust op de computer wordt geïnstalleerd, dit kan worden gedaan door het bekijken van bepaalde websites, het openen van illegale software (cracks,keygens) De naam komt van het paard van Troje. Want een trojan horse doet precies het zelfde, het ziet er onschuldig uit tot het op uw computer geïnstalleerd is. Hierna krijgt een hacker heel gemakkelijk toegang tot uw pc., en kan hij uw computer  gebruiken voor wat hij wil.

 

Malware
Dit is de verzamelnaam voor alle schadelijke software. Bijvoorbeeld computer virus, worm trojan horse, en spyware.


Spyware
Spyware is een stukje code(programma) dat informatie verzamelt en deze naar andere doorstuurt. Dit kan in vele vormen terug komen zoals een reclameboodschap of in de vorm van pop ups.


Wi-Fi
Wi-Fi is draadloos internet.


LAN
Lan staat voor Local Area Network. Heel simpel gezegd een verbinding met computers in een lokale ruimte.


OS
Dit staat voor Operating System. Ook wel het besturingssysteem in het Nederlands. Bijvoorbeeld Windows XP, Windows Vista , Ubuntu, Fedora.
nieuwsbrief

 

Altijd op de hoogte? Meld je aan voor de PC Dokter nieuwsbrief!

 

E-mail:


MSN Support

 

msn@pcdokter-rotterdam.eu

 

msn Download hiernaast de nieuwe versie van MSN Messenger

house Contact

 

Pcdokter-Rotterdam.eu

melkpad 8

3075hp Rotterdam

emailinfo@pcdokter-rotterdam.eu

tel 010-841 841 7